Author Archives: Mari-Ann

Forstyrrelser i ruta

Ukas tips er forstyrrelser i rute treninga. Dette er noe man glemmer å trene på. Iallefall gjelder dette meg. Og derfor tenkte jeg at dette må være midt i blinken for flere ;o) Det er altfor lett å trene i samme rutiner og uten forstyrrelser hver gang man trener. Da blir ikke hunden forberedt på hva som kan skje, og vanligvis gjør når dere kommer på stevne. Der skjer det så mye at mange hunder sliter med å holde fokus. Kan man derimot trene på dette hjemme, bytt gjerne miljø og tren flere steder, så kan man bli godt forberedt. Og hunden får det lettere på stevne. =) Lykke til!

http://amokk.no/2011/12/14-desember-2/

Forberedelse til konkurranse

Denne ukas linker innebærer hvordan de største lydighets utøverene tenker rundt trening, forberedelser innenfor konkurranser osv. Kanskje du kan snappe opp noen tanker og bruke det i din trening? :o) Jeg syns dette er veldig interessant å lese siden dette er folk som har gjort det veldig bra internasjonalt. De to filmene hører til det første sammendraget (Kjellaug og Synnøve) i den første linken. Den første filmen viser et eksempel av hvordan mange nybegynnere går fri ved fot med sin hund. En liten tankevekker om hvordan vi påvirker hundene våre ;o) Og film to er mer rettet mot de som har kommet langt i treningen, men dette er selvsagt noe man burde begynne med så fort hunden “kan” øvelsene. Jo, vanskeligere du gjør det for hunden på trening, jo lettere blir det på stevne ! :o) Les og tenk… over hvordan du legger opp treningen for deg og din hund. Lykke til !

Holde fast apporten

Sliter du med å få hunden til å holde fast apporten? Og avlevere den til deg? Her kommer et tips jeg benyttet meg av med yngstemann. Han henta gladlig apporten, men slapp den før han kom inn. Frustrasjonen steg, men nå har det løsnet og han kan holde fast både metall og tre, samt komme inn på plass med apporten. Jeg la helt vekk det å kaste apporten, og fokuserte kun på at han skal lære seg å holde apporten. Det som er viktig å huske på er å ikke bli stående for lenge på hvert punkt, være bestemt (du skal søren meg plukke opp denne apporten OG holde den til jeg sier “BRA”) og prøve å time belønningen slik at hunden får “BRA” før h*n slipper apporten av seg selv. Jeg har ikke fulgt dette til punkt og prikke, men lagd egen oppskrift. Spør om dere lurer på no! Dette er som sagt bare et lite tips dersom dere står fast. :o)

http://amokk.no/2011/12/17-desember/

 

God jul og godt nyttår!

Lydighetsgruppa vil ønske alle en god jul og et godt nytt år!

Vi starter opp med valpekurs/nybegynner lydighet den 6. januar.

I julen vil det være mulig å trene på de dagene som er satt av til  lydighetsgruppa. Ønsker man å trene på dagtid, så følges det som er vanlig i følge treningstidene våre.
 
Første trening etter jul blir mandag 3. januar.
 
Da håper vi på et spennende år i 2011:-)

Lydighetsmøte 30. nov

Tirsdag 30. november kl. 18.30 på Horne vil det bli møte med de som ønsker å trene lydighet. Lydighetskomiteen vil da presentere planen for videre treninger fremover. Vi kommer til å danne en konkurransegruppe for de som konkurrerer. Det vil være felles trening en gang i uken med ring og konkurransetrening en gang i måneden. Dette vil være en gruppe som trener sammen og hjelper hverandre, det vil ikke være noe instruktør her. Gruppen deles opp i mindre grupper ved hver trening som da trener sammen og hjelper hverandre.

Vi trenger en tilbakemelding på om du kommer på møtet, da vi kommer til å bestille pizza. Send en mail til hallibak@online.no om du kommer.

 Mvh
lydighetskomiteen