Author Archives: Tine

Nytt lydighetskurs!

Vi starter opp med kurs i lydighet. Kurset vil passe for deg som har gått valp/grunn kurs med hunden sin. Instruktør vil tilpasse instruksjonen etter hvilket nivå ekvipasjen er på.
Kurset vil gå over disse gangene:

Tirsdag 10 september kl 18-21  oppstart
Lørdag 14 sept 10-16
Tirsdag 17 sept 18-21
Tirsdag 24 sept 18-21
Søndag 25 sept 10-16 avslutning.

Pris på kurset vil være 1500 for medlemmer og 1800 for ikke medlemmer.

Påmelding til: linda_stensrud @msn.com

Vårens kurs!

Våren nærmer seg med stormskritt og nye kurs er under planlegging. Det blir valpekurs/nybegynnerkurs, bronsemerkekurs og konkurranse kurs i lydighet med Siv Svendsen som instruktør (Amokk hundeskole). Mer info om hvert enkelt kurs finner du på kurssiden.

Klubben arrangerer også treningshelg 24-26 mai på schäferhund hytta i Kongsberg (http://www.nschk-kongsberg.no/) med innleide instruktører i lydighet. Hege Johnsen som kun skal instruere i lp har holdt på med lydighet i mange år og vært aktiv rundt konkurranseringen. Hun har deltatt på landslaget flere ganger og trent opp flere forskjellige raser innen lydighetssporten.

Hundene som skal delta på denne treningssamlingen bør ha forkunnskapene inne for å få mest mulig ut av helgen. Treningen starter kl 09.00 lørdag og søndag. Midt på dagen blir det ca en times lunsj.

Pris per ekvipasje er 1000,- og inkluderer instruktør og middag lørdag.

Det er bindende påmelding

Påmelding sendes på mail til Linda: linda_stensrud@msn.com innen 1april.

På påmeldingen skriver du hva du ønsker å være med på og hvilken instruktør du foretrekker, når du kommer (fredag eller lørdag) og om du skal være med på middag lørdag.

 

Referat fra møtet og oppdateringer

LP-komiteen:

Tine fortsetter som leder, Tonje fortsetter og Lene Nikolaisen blir med.
 

Tirsdagstreningene:

Tirsdagsgruppa fortsetter, men det blir egentrening og ikke bundet til så mange regler og grupper annet enn vanlig høflighet og at vi hjelper hverandre og tar hensyn til hverandre. Vi skal fortsette å bruke facebooksiden/gruppa aktivt. Mer info finner du under TRENINGSTIDER.

Møkkakjelleren:
Der er det bare Kristin Løken og Birgitte Hestholm som har vist interesse fra LP-gruppa enn så lenge. Er du interessert, men ikke sagt fra enda så send en mail til Linda.

Følgende fra LP-gruppa har vist interesse for treningshelg siste helg i februar inne i Drammen hundepark: 

Marianne
Lene
May
Sten
Tine
Birgitte
Kristin
Bente
Inger Lise
Mari-Ann

Folk syns dette var et kjempeflott tilbud fra klubben :) Helgen blir delt med ag gruppa. Det blir tidlig trening en dag og sein en annen. Mer info kommer. Det ble vel enighet om at dette ble en treningshelg uten instruktør. Altså er det opp til hver enkelt å planlegge treningen og høre om flere vil trene sammen. Dette kan dere spørre om og planlegge på faceboooksiden. Er det flere som ønsker å være med så si fra!

Sosial helg 24-26 mai 2013:

Folk virket veldig positive til denne helgen. Tine undersøker  Hege Johnsen som ble nevnt som mulig LP-instruktør. Mer info og eksakt dato for denne helgen kommer seinere.

Diverse:

I 2013 ønsker vi å legge mer vekt på konkurranse kurs. Første blir i mai, neste blir rett etter sommeren også et siste på høsten.  Har du tips eller ønsker til instruktør si ifra. Vi ønsker å prøve å få til flere helgetreninger fra våren 2013. Innspill til temaer osv mottas med takk. En tanke er å få treningen så konkurranselik som mulig.

4. og 5. mai planlegger vi konkurransekurs med Siv Svendsen som nesten er fullt allerede! :) Kun 1 plass ledig som deltager med hund på kurset med Siv Svendsen! Førstemann til mølla :):)Ubegrenset med observatør plasser. Dette er samme instruktør som holder lekekurset 22 des. Les mer om Siv på amokk.no. Mer info om kurset kommer snart!

Juleavslutning og Årets lp utøver!

Tirsdag 20 november kl 18.00 blir det juleavsluttning for lp gruppa. Dette møtet er åpent for alle som trener lp. Det vil bli servert pizza fra Pizza Bakeren.
Saker som skal gjennomgås er:
– valg av lydighetskomité
– evaluering av høstens treninger
– kurs plan for neste år
– oppmøte på treninger
– gjennomføring av treninger
– interesse ift tirsdagsgruppa
– saker som dere måtte ønske å ta opp
– innetrening

Tilbakemelding på deltagelse ønskes INNEN 19 nov. Håper mange møter opp slik at vi kan planlegge hva som skal skje på lydighetsfronten i 2013.

Årets lp utøver skal kåres på juleavslutningen for hele klubben. Denne arrangeres torsdag 6 desember. Send inn kopi av hele kritikk skjemaet (ikke bare resultatene) til tonje.sem@hotmail.com eller ta det med på møtet INNEN 1 desember. Dette er for å forhindre juks. Alle innsendte resultater etter denne fristen regnes ikke med.

Nytt kurs!

Grunnkurs i lydighet har oppstart 25 oktober. Kursdager er mandager og torsdager fra kl 18.00. Instruktør er Camilla Værholm Dischler.

Pris: 1500,- for medlemmer

1800,- for ikke-medlemmer.

For mer info eller påmelding: camillavdischler@hotmail.com

Klubbmesterskap!

Invitasjon til klubbmesterskap.

Torsdag 13 september er det duket for årets klubbmesterskap i lydighet. Dette er en flott uoffisiell konkurranse hvor man kan få testet ut hvordan treningen har fungert og få kjenne litt på konkurransenervene. En ypperlig debut for deg som ikke har startet enda! Stevnet starter kl 18.00 og dommer for kvelden er Elisabeth Isaksen.

Påmeldings frist innen søndag 2 september. Påmelding sendes til Linda på linda_stensrud@msn.com

Pris for deltagelse er kr 100.
Det vil bli utdeling av premier til de tre beste i hver klasse og det blir selvfølgelig pokal til klubbmester i hver klasse.
Kiosken vil være åpen med enkelt utvalg av kaker og varm lapskaus å varme seg på.
Håper mange ivrige lp sjeler i klubben melder seg på og er med å kjempe om tittelen “Årets klubbmester i lydighet 2012“!

Nye kurs!

Fra 23 august starter klubben opp med nye lydighetskurs! I første omgang starter vi opp med valpekurs ,nybegynner/grunnkurs i lydighet og bronsemerke kurs. For mer info om dette og hvem dere skal hendvende dere til se kurssiden. Det planlegges et konkurransekurs i lydighet for de som har gått bronsemerkekurs/er på kl 1 nivå på ukesbasis. Mer informasjon om dette vil komme så fort ting er på plass. Følg med på hjemmesiden for oppdateringer om kurs osv.

Tirsdag 21 aug. starter vi opp med konkurransetrening i lydighet. Det er en del som har meldt interesse allerede og det er supert! Er det flere som kunne tenke seg å være med på disse treningene ønsker vi tilbakemelding innen 14 aug. Dette fordi vi skal dele inn i grupper og planlegge første treningen slik at det blir et bra opplegg. Det er ønskelig at alle som har meldt interesse for treningene møter opp denne tirsdagen for å snakke/planlegge treningene fremover.

Disse treningene gjelder alle som ønsker å være med, men minumskrav for å delta er at man har gått et bronsemerkekurs/er på kl 1 nivå. Grunnen er for at man skal få mest ut av treningene.

Vi har planer om å leie inn en instruktør på tirsdagene ca 1 gang i måneden for de som trener på denne gruppen. Mer info vil komme på mail til de som har meldt interesse.

For mer informasjon om hvordan treningene vil foregå ta en kikk under treningstider. Mail adressen du skal melde interesse til står også oppført her. Vi har funnet ut av vi bør ha en grense for hvor mange som kan være med på disse treningene. Skal vi få noe ut av treningene kan vi ikke være for mange. Og de færreste av oss vil trene til midnatt. Derfor setter vi en grense på 15 stk.

Håper mange er interessert i dette slik at vi får bygd opp lydighetsgruppa og kan bli en flott gjeng som hjelper hverandre.

Referat fra kurshelgen med Trine Frøshaug.

Kurshelg med instruktør Trine Frøshaug(23/24 juni)

St. Hanshelgen ble det avholdt lydighetskurs i klubben med Trine Frøshaug som har toppresultater og meritter å vise til.

Kurset startet med introduksjon av Trine selv og alle kursdeltagerene og deres hunder, mål og  hvilke øvelser man ville legge vekt på denne helgen. Mange fikk prøvd seg på øvelser de aldri hadde prøvd før.

Lørdag og søndag var vi fire kursdeltagere, 2 observatører + en observatør som deltok på søndagen.

Alle kursdeltagerene fikk femten minutter til rådighet hver. Og hver ekvipasje fikk mange muligheter til og entre gressmatta og dra nytte av Trines erfaringer og tips. I tillegg til ”privattimene” med Trine, fikk alle prøvd seg på fellesøvelser.

Været var svært skiftende, regn, sol og vind var innom, men det hindret ikke en ivrig gjeng i og trene hund. Lunsjen ble tilbragt nede i klubbens lokaler og nydelige vafler ble servert av Janne begge dagene.

Rasene som var representert var golden retrieveren Ino, labradorene Cleo og Samson, schæferen Frost og bernersennen hundene Falco og Reggea.

Alle hundene var kjempe flinke og enkelte stod for litt ekstra underholdning.

Stor takk til Tine som har stått på og arrangerte kurset, kursdeltagerene, observatørene med gode spørsmål, hundene og ikke minst Trine som er en utrolig dyktig instruktør som klubben helt klart vil arrangere flere kurs med i fremtiden!

Hilsen fra Tonje og Frost.

Lørdagsgjengen samlet for en prat.

Mari-Ann og Reggea får hjelp til øvelsen “hold fast”.

Hoppende glade blir vi på kurs!

For flere bilder se FOTOALBUM.

Konkurransekurs i lydighet

Etter et velykket konkurransekurs helgen 23-24 juni 2012  arrangerer vi et nytt konkurransekurs i lydighet helgen 25-26 aug. 2012. Denne gangen er nivået fra unghunder til elite hunder, og tidligere verdens- og nordiskmester Maren Teien er instruktør. Kurset blir lagt opp slik at en og en er ute på banen, og alle får jobbe på det nivået man er. Dette kan være innlæring, problemløsing osv.

Kurset holdes på Horne gamle skole I Hokksund og det starter kl 09.30 og holder på til ca 16.00 begge dager.

Max 8 deltagere med hund, så her er det førstemann til mølla prinsippet som gjelder! Max 5 plasser for observatører uten hund. Man lærer utrolig mye kun ved å følge kurset uten hund og kan spørre og grave så mye man vil.

16/7-12: Pga en avmelding er det 1 ledig plass med hund! Første mann til mølla!! 4 ledige plasser som observatør! Man kan lære like mye av å se på de andre deltagerene og få med seg mange gode tips på veien. Får du valp i løpet av sommeren kan dette være en gylden mulighet til å spørre og grave etter innlæringstips fra selveste verdens- og nordisk mesteren!

Priser:

Med hund: 1500,-

Uten hund: 300,-

Påmeldingsfristen er satt til 6 august 2012. Bindene påmelding! Mail sendes til tza_88@hotmail.com.

Mer info om kurset finner du under KURS.


Bildet er lånt fra: http://borderen.wordpress.com/

Uoffisiell konkurranse og bronsemerkeprøve

Tirsdag 19 juni arrangerte klubben uoffisiell lydighetskonkurranse og bronsemerkeprøve for medlemmene. Det ble leid inn en autorisert dommer og 15 stk stilte til start. Henholdsvis 6 stk på bronsemerke, 4 stk i klasse 1, 3 stk i klasse 2 og 1 stk i klasse 3 og Elite. Konkurransen gikk smertefritt for seg og mange gjorde det svært bra. Håper alle følte de fikk noe ut av konkurransen og ønsker å vise seg i fremtidige konkurranser!

Bronsemerkeprøve deltakerene stilte først til start. Her var det 4 ulike raser som deltok. Det var mye bra og se, men det var Sten og Stanley som trakk det lengste strået blant deltakerne. Deretter kom Mari-Ann og Reggea på andre plass og Torill med sin cocker spaniel på tredje plass. Disse tre klarte også bronsemerke. Klubben gratulerer!

I klasse 1 stilte 4 stk til start. Maiken med Kira vant på 168 poeng og fikk førstepremie, Inger Lise og Waylie fikk 161 poeng og førstepremie, mens Tine og Aike, og Camilla og Lexie var noen poeng unna.

Premieutdeling og fellesdekk klasse 1:

Foto: Ann Riise

Foto: Ann Riise

I klasse to var det 3 stk som deltok. Maiken vant her også, men denne gangen med mallen Lux. De fikk 168 poeng og førstepremie. Vinneren i klasse 2:

Foto: Ann Riise

I klasse 3 stilte Mari-Ann og Falco til start. De hadde mye bra å vise frem, men desverre holdt det ikke til førstepremie. I Elite klassen stilte Tine og Kip, men heller ikke disse klarte en førstepremie denne gangen.

Vi håper stevnet ga mersmak og håper å se mange på gruppetreningene etter sommeren for lydighetstrening.

Til slutt ønsker vi å takke Zoo Markedet på Krokstadsenteret for de flotte premiene vi fikk til vårt stevnet, Tonje for flott arbeid med å skrive og Ann-mari for hjelp i Elite ringen. Og selvfølgelig dommeren Trond Morten Teigen som tok på seg jobben med å dømme ekvipasjene i klubben.