Monthly Archives: March 2012

Tips til å få en bra konkurranse attitude!

Konkurranse sesongen er nok i gang for noen, men har du ikke kommet igang enda så burde du lese disse artikkelene! Det gjelder selvsagt alle, men noen venter sikkert litt ekstra med å starte sesongen pga nervøsitet. Mange av oss er nemlig veldig nervøse før start og dette kan ødelegge så mye. Man tenker på hva dommeren og de utenfor kommer til å tenke om oss. Det er ikke lett å bli kvitt bestandig, men her kommer det flere tips til hvordan man kan begynne og tenke anderledes. Det er jo tross alt vi som betaler dommerene for å dømme oss i disse øvelsene. Og vi vil jo gjerne finne ut hvordan vi ligger an og om treningen har fungert. Det er tross alt du og hunden som gjelder, ikke alle andres tanker om deres presentasjon! Håper du får noen gode tips og slapper litt mere av neste gang. :) Ønsker med dette en riktig god påske og god hundetrening!

http://www.svartbergs.se/pdf/bra_tavlingsattityd.pdf

http://www.svartbergs.se/pdf/MT-artikel%20Brukshunden.pdf 

I tillegg vil jeg anbefale bøkene “Med sikte på 10:an” og “Lyckas på tävling”, jeg har også mentalitets boka deres, men har ikke fått lest noe i den enda. Tipper likevel at den er bra for de veit nemlig hva de driver med! ;O) Bøkene kan du få kjøpt her:
http://www.svartbergs.se/bocker.html#


Tine

 

Innlæring av fri ved fot

Det finnes mange muligheter å lære inn øvelsen fri ved fot (fvf). Dette er en svært viktig øvelse som fungerer som en rød tråd i hele konkurranse lydighetsprogrammet. Derfor er det viktig, og lønnsomt å få denne øvelsen bra fra starten av. Denne linken handler om en kjekk metode å lære inn fvf på. Har brukt den selv, men ikke under innlæring. Denne kan man utføre med erfarne hunder for å forbedre øvelsen og skape ny giv uten å bli frustert for at øvelsen ikke ser ut som man skulle ønske. Dette skal være morro, så ikke legg for mye press på hunden! Kos dere med fvf og ha det gøy. Det er tross alt det hundesport handler om =) Legger ved tre linker som handler om det samme, og en film av innlæring hos valp.

http://www.klickerklok.se/inlarning-av-fotgaende/

http://www.fannygott.com/clicker-training-heeling

Innlæring av fri ved fot

Lykke til!

Tine

Forstyrrelser i ruta

Ukas tips er forstyrrelser i rute treninga. Dette er noe man glemmer å trene på. Iallefall gjelder dette meg. Og derfor tenkte jeg at dette må være midt i blinken for flere ;o) Det er altfor lett å trene i samme rutiner og uten forstyrrelser hver gang man trener. Da blir ikke hunden forberedt på hva som kan skje, og vanligvis gjør når dere kommer på stevne. Der skjer det så mye at mange hunder sliter med å holde fokus. Kan man derimot trene på dette hjemme, bytt gjerne miljø og tren flere steder, så kan man bli godt forberedt. Og hunden får det lettere på stevne. =) Lykke til!

http://amokk.no/2011/12/14-desember-2/

Forberedelse til konkurranse

Denne ukas linker innebærer hvordan de største lydighets utøverene tenker rundt trening, forberedelser innenfor konkurranser osv. Kanskje du kan snappe opp noen tanker og bruke det i din trening? :o) Jeg syns dette er veldig interessant å lese siden dette er folk som har gjort det veldig bra internasjonalt. De to filmene hører til det første sammendraget (Kjellaug og Synnøve) i den første linken. Den første filmen viser et eksempel av hvordan mange nybegynnere går fri ved fot med sin hund. En liten tankevekker om hvordan vi påvirker hundene våre ;o) Og film to er mer rettet mot de som har kommet langt i treningen, men dette er selvsagt noe man burde begynne med så fort hunden “kan” øvelsene. Jo, vanskeligere du gjør det for hunden på trening, jo lettere blir det på stevne ! :o) Les og tenk… over hvordan du legger opp treningen for deg og din hund. Lykke til !

Holde fast apporten

Sliter du med å få hunden til å holde fast apporten? Og avlevere den til deg? Her kommer et tips jeg benyttet meg av med yngstemann. Han henta gladlig apporten, men slapp den før han kom inn. Frustrasjonen steg, men nå har det løsnet og han kan holde fast både metall og tre, samt komme inn på plass med apporten. Jeg la helt vekk det å kaste apporten, og fokuserte kun på at han skal lære seg å holde apporten. Det som er viktig å huske på er å ikke bli stående for lenge på hvert punkt, være bestemt (du skal søren meg plukke opp denne apporten OG holde den til jeg sier “BRA”) og prøve å time belønningen slik at hunden får “BRA” før h*n slipper apporten av seg selv. Jeg har ikke fulgt dette til punkt og prikke, men lagd egen oppskrift. Spør om dere lurer på no! Dette er som sagt bare et lite tips dersom dere står fast. :o)

http://amokk.no/2011/12/17-desember/