Monthly Archives: June 2012

Referat fra kurshelgen med Trine Frøshaug.

Kurshelg med instruktør Trine Frøshaug(23/24 juni)

St. Hanshelgen ble det avholdt lydighetskurs i klubben med Trine Frøshaug som har toppresultater og meritter å vise til.

Kurset startet med introduksjon av Trine selv og alle kursdeltagerene og deres hunder, mål og  hvilke øvelser man ville legge vekt på denne helgen. Mange fikk prøvd seg på øvelser de aldri hadde prøvd før.

Lørdag og søndag var vi fire kursdeltagere, 2 observatører + en observatør som deltok på søndagen.

Alle kursdeltagerene fikk femten minutter til rådighet hver. Og hver ekvipasje fikk mange muligheter til og entre gressmatta og dra nytte av Trines erfaringer og tips. I tillegg til ”privattimene” med Trine, fikk alle prøvd seg på fellesøvelser.

Været var svært skiftende, regn, sol og vind var innom, men det hindret ikke en ivrig gjeng i og trene hund. Lunsjen ble tilbragt nede i klubbens lokaler og nydelige vafler ble servert av Janne begge dagene.

Rasene som var representert var golden retrieveren Ino, labradorene Cleo og Samson, schæferen Frost og bernersennen hundene Falco og Reggea.

Alle hundene var kjempe flinke og enkelte stod for litt ekstra underholdning.

Stor takk til Tine som har stått på og arrangerte kurset, kursdeltagerene, observatørene med gode spørsmål, hundene og ikke minst Trine som er en utrolig dyktig instruktør som klubben helt klart vil arrangere flere kurs med i fremtiden!

Hilsen fra Tonje og Frost.

Lørdagsgjengen samlet for en prat.

Mari-Ann og Reggea får hjelp til øvelsen “hold fast”.

Hoppende glade blir vi på kurs!

For flere bilder se FOTOALBUM.

Konkurransekurs i lydighet

Etter et velykket konkurransekurs helgen 23-24 juni 2012  arrangerer vi et nytt konkurransekurs i lydighet helgen 25-26 aug. 2012. Denne gangen er nivået fra unghunder til elite hunder, og tidligere verdens- og nordiskmester Maren Teien er instruktør. Kurset blir lagt opp slik at en og en er ute på banen, og alle får jobbe på det nivået man er. Dette kan være innlæring, problemløsing osv.

Kurset holdes på Horne gamle skole I Hokksund og det starter kl 09.30 og holder på til ca 16.00 begge dager.

Max 8 deltagere med hund, så her er det førstemann til mølla prinsippet som gjelder! Max 5 plasser for observatører uten hund. Man lærer utrolig mye kun ved å følge kurset uten hund og kan spørre og grave så mye man vil.

16/7-12: Pga en avmelding er det 1 ledig plass med hund! Første mann til mølla!! 4 ledige plasser som observatør! Man kan lære like mye av å se på de andre deltagerene og få med seg mange gode tips på veien. Får du valp i løpet av sommeren kan dette være en gylden mulighet til å spørre og grave etter innlæringstips fra selveste verdens- og nordisk mesteren!

Priser:

Med hund: 1500,-

Uten hund: 300,-

Påmeldingsfristen er satt til 6 august 2012. Bindene påmelding! Mail sendes til tza_88@hotmail.com.

Mer info om kurset finner du under KURS.


Bildet er lånt fra: http://borderen.wordpress.com/

Uoffisiell konkurranse og bronsemerkeprøve

Tirsdag 19 juni arrangerte klubben uoffisiell lydighetskonkurranse og bronsemerkeprøve for medlemmene. Det ble leid inn en autorisert dommer og 15 stk stilte til start. Henholdsvis 6 stk på bronsemerke, 4 stk i klasse 1, 3 stk i klasse 2 og 1 stk i klasse 3 og Elite. Konkurransen gikk smertefritt for seg og mange gjorde det svært bra. Håper alle følte de fikk noe ut av konkurransen og ønsker å vise seg i fremtidige konkurranser!

Bronsemerkeprøve deltakerene stilte først til start. Her var det 4 ulike raser som deltok. Det var mye bra og se, men det var Sten og Stanley som trakk det lengste strået blant deltakerne. Deretter kom Mari-Ann og Reggea på andre plass og Torill med sin cocker spaniel på tredje plass. Disse tre klarte også bronsemerke. Klubben gratulerer!

I klasse 1 stilte 4 stk til start. Maiken med Kira vant på 168 poeng og fikk førstepremie, Inger Lise og Waylie fikk 161 poeng og førstepremie, mens Tine og Aike, og Camilla og Lexie var noen poeng unna.

Premieutdeling og fellesdekk klasse 1:

Foto: Ann Riise

Foto: Ann Riise

I klasse to var det 3 stk som deltok. Maiken vant her også, men denne gangen med mallen Lux. De fikk 168 poeng og førstepremie. Vinneren i klasse 2:

Foto: Ann Riise

I klasse 3 stilte Mari-Ann og Falco til start. De hadde mye bra å vise frem, men desverre holdt det ikke til førstepremie. I Elite klassen stilte Tine og Kip, men heller ikke disse klarte en førstepremie denne gangen.

Vi håper stevnet ga mersmak og håper å se mange på gruppetreningene etter sommeren for lydighetstrening.

Til slutt ønsker vi å takke Zoo Markedet på Krokstadsenteret for de flotte premiene vi fikk til vårt stevnet, Tonje for flott arbeid med å skrive og Ann-mari for hjelp i Elite ringen. Og selvfølgelig dommeren Trond Morten Teigen som tok på seg jobben med å dømme ekvipasjene i klubben.

Miljøtrening

Å trene i ulike miljøer er kjempe lurt med tanke på fremtidige konkurranser. En veit aldri hva slags forstyrrelser som kan dukke opp på en konkurranse, og derfor kan det være lurt å oppsøke både det man trur kan komme og det som mest sannsynlig aldri vil komme. Hunden får mer selvtillit av å klare vanskelige miljøer og oppgaver, og gjør man det vanskeligere på trening enn på stevne har man kommet ganske langt og hunden vil syns det er mye lettere å gå et stevne. I tillegg er fører mer forberedt på hva som kan dukke opp og hvordan hunden takler miljøer man kan komme borti. Tren med masse forstyrrelser, hunder i tett oppå, agility ved siden av eller på parkeringsplassen på et kjøpesenter med masse folk, på en liten plass midt i sentrum en lørdags formiddag. Det finnes så mange alternativer og jo mer dere trener i slike miljøer jo flinkere blir dere sammen til å takle utfordringer og nervøsiteten kan minskes fordi dere veit at uansett hvilke uforutsigbare forstyrrelser som kan dukke opp, så har dere trent på disse. =) Husk at vi har med hunder å gjøre, så uforutsette ting kan skje, men da er dere iallefall så godt forberedt som man kan bli!

 

Håper dere finner noen kjekke tips i teksten eller videoen.

http://www.skogsborg.net/miljotraningen/

 

Aktiviteter i lp gruppa sommer/høst 2012

Treningskonkurranse:

19 juni arrangeres det bronsemerkeprøve og uoffisiell lydighetskonkurranse på Horne. Deltagerne på bronsemerkekurset har førsteprioritet pga begrenset antall plasser. Etter det er det førstemann til mølla. Klubben sponser deltagerne og håper mange vil prøve seg på bronsemerkeprøven og på lydighetsprogrammet. Max 15 deltagere dersom det ikke er mange som stiller i kl 3/Elite.

Dette er en super mulighet for å sjekke hvor nærme man er en offisiell start, hva man må terpe på til start og hvordan en konkurranse foregår. Dommeren er autorisert lydighetsdommer og heter Trond Morten Teigen.

Konkurransen begynner kl 17.30. Meld deg på til: tza_88@hotmail.com med navn og hvilken klasse du ønsker å starte i. Man kan ikke starte i en klasse hvis man ikke har fått opprykk til den. Dette gjelder ikke klasse 1 eller bronsemerkeprøven.

Håper vi ser deg og hunden din til en hyggelig uoffisiell konkurranse kveld på Horne. Alle er hjertelige velkomne selv om man ikke starter.

Kurs:

Helgen 23-24 juni arranger klubben kurs i konkurranselydighet med Trine Frøshaug. Hun ble nr 2 i NM i 2010, konkurrerer i bruks og gjeting, og har vært hundefører i militæret. Hun har tidligere holdt mange kurs i Oslo hundeskole og er utdannet instruktør.

Det er kun 2 ledige plasser igjen på kurset, så her gjelder det å være kjapp for å kapre de siste plassene. Etter fristen tilbys nærliggende klubber de resterende kursplassene! Ubegrenset plasser med observatører. De kan også spørre instruktøren om tips og ting de lurer på under kurset. For mer informasjon om kurset, se kurssiden!

Pris:

1350 ,- m/hund

200 ,- u/hund

Påmeldingsfrist 11 juni. Bindende påmelding! Påmelding sendes til: tza_88@hotmail.com

Nytt helgekurs og ukes kurs i konkurranselydighet etter sommeren er også under planlegging, Mer info kommer seinere!

# Kursiden er oppdatert med informasjon om helgekurset i konkurranselydighet 23-24 juni.

# Treningstider oppdatert!