Holde fast apporten

Sliter du med å få hunden til å holde fast apporten? Og avlevere den til deg? Her kommer et tips jeg benyttet meg av med yngstemann. Han henta gladlig apporten, men slapp den før han kom inn. Frustrasjonen steg, men nå har det løsnet og han kan holde fast både metall og tre, samt komme inn på plass med apporten. Jeg la helt vekk det å kaste apporten, og fokuserte kun på at han skal lære seg å holde apporten. Det som er viktig å huske på er å ikke bli stående for lenge på hvert punkt, være bestemt (du skal søren meg plukke opp denne apporten OG holde den til jeg sier “BRA”) og prøve å time belønningen slik at hunden får “BRA” før h*n slipper apporten av seg selv. Jeg har ikke fulgt dette til punkt og prikke, men lagd egen oppskrift. Spør om dere lurer på no! Dette er som sagt bare et lite tips dersom dere står fast. :o)

http://amokk.no/2011/12/17-desember/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>