Posisjon og vendinger ifm fvf

I denne ukas tips kommer det en video med fokus på posisjon i fri ved fot (fvf). Det er viktig med fin og riktig poisjon i øvelsen, og kjempe lurt å være svært nøye med fra første treningsdag! I filmen ønsker de at hunden kun følger venstre fot, noe som i og for seg er veldig lurt. Selv tenker jeg ikke så mye på det, men posisjonen for meg er veldig viktig! Det jeg liker godt med denne filmen er hvordan de viser frem alternative vendinger. Feks i en venstre vending tar de 2-3 skritt bakover samtidig som de vender. Og i helomvending vender de mot venstre, altså motsatt av det som er vanlig. Hunden må virkelige bruke bakbeina sine her! Dette har jeg brukt utrolig mye selv gjennom de årene jeg har trent hund, og man får mye igjen for å gjøre det. Blant annet får man mye bedre bakpartskontroll som fører til bedre vendinger, også syns hundene denne måten er artig å trene på. Det blir ikke det samme hele tiden. Det er i tillegg lurt og morro for hunden å lære inn rygging. Ser man på hundene til vanlig er de ikke spesielt flinke til å bruke bakbeina sine. Skal man få fine vendinger i fvf må hunden være god på det, ellers blir det seende stivt ut.

Posisjon og vendinger

Legger også ved en film av en hund som har svært pene vendinger som inspirasjon og mål, men husk at dette er en hund som har vært på lydighetslaget til Sverige fem ganger og er 9-10 år gammel. Så han kan dette :o)

Til inspirasjon

Og tilslutt en film som viser hvordan man kan trene stedforflyttninger til sidene. Både høyre og venstre. Dette treffer man på fra kl 3 i konkurranse sammenheng. Hundene kommer heller ikke med gode bevegelser til sidene. Det må læres, og derfor kan det være lurt å trene på dette utenfor øvelsen. Altså ta den ut av fvf sammenhengen, og gjør det som en egen liten artig øvelse. Det er en fin oppvarmingsøvelse før man begynner å trene, for å få fokus på deg på treningsplassen osv. Vær nøye også her slik at ikke hunden jukser, men husk at det skal være GØY! :) Det letteste for hundene er å begynne å bevege forlabbene til sidene. Belønn så dette, og få dette bra. Bakbeina kommer etterhvert når hundene skjønner poenget og hvordan det foregår.

Stegforflyttninger

Er det noen spm, så kom igjen! Jeg kommer også på Horne (ENDELIG!) neste torsdag, og kan hjelpe til hvis noen trenger det.
Tine :)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>