Konkurransekurs i lydighet!

Hokksund hundeklubb arrangerer konkurransekurs i lydighet helgen 23-24 juni 2012.

Krav for å delta på kurset er bestått bronsemerke/ kl 1 nivå. Det vil bli jobbet med lydighetsprogrammet fra kl 1 til Elite. Kurset passer for deg som trenger hjelp til øvelser, innlæring eller kun ny motivasjon.

Info om instruktøren, Trine Frøshaug:

Trine Frøshaug er utdannet hundeinstruktør fra Oslo Hundeskole, i tillegg til dette har hun erfaring som patruljehundefører i forsvaret.

Trine har drevet med hund siden 2002 og hennes første hund var en Cairn Terrier som hun trente aktivt agility med. I 2003 fikk Trine sin første border collie, Mira, som hun konkurrerte med i lydighet. Mira ble Norsk Svensk lydighets Champion og var med på landslagssamling i 2004 og 2005.

I 2005 fikk Trine enda en ny border collie, Meg. Meg er Norsk Svensk lydighets Champion og de har vært med på landslagssamlinger siden 2007. I 2009 ble Meg og jeg tatt ut på landslaget i lydighet og fikk lov til å representere Norge i VM i Bratislava. Vårt beste resultat fra lydighetsringen er en 2.plass fra NM 2010. I tillegg er Meg godkjent gjeterhund og har opprykk til C spor (NBF).

Trines tanker om hundetrening:

Et godt samarbeid mellom deg og hunden er viktig, uansett om du skal ha den som familiehund, arbeidshund eller konkurransehund. Lydighet er det jeg mener er starten på et godt samarbeid mellom deg og hunden. Legger man inn litt trening her vil man i fremtiden ha mye glede av hunden sin.

Å trene hund skal være morsomt, og jeg tror at forholdet mellom deg og hunden blir sterkere dersom man gjør noe morsomt sammen. Når jeg trener legger jeg vekt på positiv trening samtidig som jeg synes det er viktig å utfordre hunden. Jeg synes også det er viktig å tilpasse metodene og treningen etter hvert enkelt individ. Det som fungerer på en hund trenger nødvendigvis ikke å fungere på en annen hund. I tillegg tror jeg det er viktig og variere treningen slik at hunden ikke alltid vet hva som skjer. På denne måten tror jeg man får en hund som synes det er gøy å trene og dermed blir 100 % fokusert på fører.

Jeg gleder meg til å følge deg og din hund på LP kurs, velkommen!

 

Max 6 deltagere med hund, så her er det førstemann til mølla prinsippet som gjelder! Ubegrenset plasser for observatører uten hund. Man lærer utrolig mye kun ved å følge kurset uten hund også.

 

Priser:

Med hund: 1350,-

Uten hund: 200,-

 

Påmeldingsfristen er satt til 11 juni 2012. Bindene påmelding!

Påmelding sendes til Tine Zapffe Andersen: tza_88@hotmail.com med navn, hvilken klasse du har startet i og noen tanker rundt hva du ønsker hjelp til.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>