Miljøtrening

Å trene i ulike miljøer er kjempe lurt med tanke på fremtidige konkurranser. En veit aldri hva slags forstyrrelser som kan dukke opp på en konkurranse, og derfor kan det være lurt å oppsøke både det man trur kan komme og det som mest sannsynlig aldri vil komme. Hunden får mer selvtillit av å klare vanskelige miljøer og oppgaver, og gjør man det vanskeligere på trening enn på stevne har man kommet ganske langt og hunden vil syns det er mye lettere å gå et stevne. I tillegg er fører mer forberedt på hva som kan dukke opp og hvordan hunden takler miljøer man kan komme borti. Tren med masse forstyrrelser, hunder i tett oppå, agility ved siden av eller på parkeringsplassen på et kjøpesenter med masse folk, på en liten plass midt i sentrum en lørdags formiddag. Det finnes så mange alternativer og jo mer dere trener i slike miljøer jo flinkere blir dere sammen til å takle utfordringer og nervøsiteten kan minskes fordi dere veit at uansett hvilke uforutsigbare forstyrrelser som kan dukke opp, så har dere trent på disse. =) Husk at vi har med hunder å gjøre, så uforutsette ting kan skje, men da er dere iallefall så godt forberedt som man kan bli!

 

Håper dere finner noen kjekke tips i teksten eller videoen.

http://www.skogsborg.net/miljotraningen/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>