Hva er lydighet?

Man kan begynne å trene lydighet hvor som helst og når som helst. Klubben har satt av to dager i uken for lydighetstrening. På torsdager er det hverdagslydighetstrening og egentrening, og på tirsdager er det konkurransetrening. For mer informasjon se under treningstider.

Konkurranse lydighet består av fire klasser med stigende vanskelighetsgrad, bronsemerke som er en uoffisiell prøve, kl 1, 2, 3 og Elite. I de lavere klassene jobber hunden mest i nærheten av fører, og etterhvert som man rykker opp i klassene må hundene jobbe mer ut fra fører. Det er ikke påkrevd med bestått bronsemerke for å delta i offiselle klasser, men det kan være lurt å gå et bronsemerke kurs for å se hva som kreves og hva lydighet går ut på. Klubben arrangerer jevnlig bronsemerke kurs med dyktige instruktører og en uoffsiell prøve etter kurs slutt. Det arrangeres også kurs for viderekomne med egne og innleide instruktører.

Her ser du hvilke øvelser som inngår i de ulike klassene:

 

Er du interessert i å prøve lydighet kan du ta en titt på kurssiden for en oversikt over kurs som arrangeres.

Skal du starte å konkurrere er det lurt å kikke litt på reglene. Det kan være en fordel å vite hva dommerene ser etter når man er i ringen slik at man vet hva man skal legge vekt på under trening. Noen øvelser går igjen i flere klasser, mens andre treffer man på kun i en av klassene. Det står hvor mye hver enkelt øvelse teller og maksimal poengsum for hver enkelt klasse. Det lønner seg å kunne reglene uansett hvilken klasse du er i. Her finner du reglene for lydighetsprogrammet. Terminlistene ligger også under denne linken. Her finner du alle stevnene som arrangeres i Norge.