Lydighet

Lydighet2019-01-10T18:35:01+01:00
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/b/f/6/hohk.net/httpd.www/wp-content/themes/Avada/includes/lib/inc/class-fusion-images.php on line 587

Lydighet er en gren hvor man utfører fast bestemte øvelser og det bedømmes om man har klart dem riktig.

Alle hundene gjør de samme øvelsene og så vurderes det hvordan de ble fremført. I lydighetsringen ser vi hunder av nesten alle raser og førere i alle aldre.

Konkurranse lydighet består av fire klasser med stigende vanskelighetsgrad, bronsemerke som er en uoffisiell prøve, kl 1, 2, 3 og Elite. I de lavere klassene jobber hunden mest i nærheten av fører, og etterhvert som man rykker opp i klassene må hundene jobbe mer ut fra fører. Det er ikke påkrevd med bestått bronsemerke for å delta i offiselle klasser, men det kan være lurt å gå et bronsemerke kurs for å se hva som kreves og hva lydighet går ut på.

Her ser du hvilke øvelser som inngår i de ulike klassene:

 

Er du interessert i å prøve lydighet kan du ta en titt på kurssiden for en oversikt over kurs som arrangeres.

Skal du starte å konkurrere er det lurt å kikke litt på reglene. Det kan være en fordel å vite hva dommerene ser etter når man er i ringen slik at man vet hva man skal legge vekt på under trening. Noen øvelser går igjen i flere klasser, mens andre treffer man på kun i en av klassene. Det står hvor mye hver enkelt øvelse teller og maksimal poengsum for hver enkelt klasse. Det lønner seg å kunne reglene uansett hvilken klasse du er i. Her finner du reglene for lydighetsprogrammet. Terminlistene ligger også under denne linken. Her finner du alle stevnene som arrangeres i Norge.