Om oss

Om oss2019-01-10T18:35:00+00:00

11254740_579719058837691_873554556_oVi er en liten gjeng, med “skogstroll” dvs. vi trives like godt i skogen, som på lydighetsbanen. Trivsel i skogen er helt nødvendig for den som skal trene brukshund, da du må beregne mange treningstimer iblant barnåler, lyng, gran- og furutrær, og alt annet som befinner i skogen.

På treninger i skogen samles vi å tar en “prat på stubben”, både før vi starter treningen og underveis, med en pause. Da tar vi en kaffekopp, eller noen annet som lesker gangen. Vi har også noen heldagstreninger, de blir gjerne lagt til en dag i løpet av en helg. Vi har med mat, og noen ganger serveres kake og annet munngodt. Har vi lov, tenner vi både bål og fyrer grillen. Praten går og latteren sitter løst. Vi har det gøy, både to- og firbeinte. Selvsagt trener vi målrettet, hver og en ekvipasje har sine individuelle mål. Noen konkurrerer mens andre kombinerer det med medlemskap i Norske redningshunder, hvor målet er å få en godkjent redningshund.

Men, du behøver ikke å la deg skremme av våre ambisiøse mål. Du trenger ingen konkrete mål, for å være med i brukshundgruppen. Ønsker du “bare” å ha det gøy og god til hjelp i aktiviseringen av hunden din, har du mulighet til det sammen med oss. Du er hjertelig velkommen.

Hvordan jobber vi:

For å nå målene den enkelte setter seg, er vi avhengig av et godt samarbeid. Vi hjelper hverandre med ulike utfordringen som vil kunne oppstå. Vi når ikke våre mål uten den frivillige hjelpen vi får av hverandre. På “stubbemøtene” i skogen og på “benken” ved treningsbanen, tar vi opp hva den enkelte ekvipasjen ønsker å trene på, og om det er spesielle utfordringer og hvordan vi felles kan finne en løsning på disse. Det er “stubbepraten” og hjelpen vi gir hverandre, som gir oss erfaring og kunnskap til å bli en bedre hundefører.

Vi legger spor og felt for hverandre. Når det står rundering på programmet, bytter vi på å være figuranter. Vi følger hverandre i de ulike øvelsene. Dette gjelder også på lydighetsbanen. Det er ingen ting som er bedre enn de gangen vi sammen kan gledes oss over at en utfordring blir løst, og når ekvipasjen oppnår sitt mål om opprykk i konkurranse eller når noen har bestått en av prøvene mot målet om en godkjent redningshund.

Så kort oppsummert:

Brukshundsporten bygger på et gjensidig avhengighetsforhold, ved at sporten er krevende for både hund og fører. Derfor trenger vi deg, like mye som du trenger oss. Det er ved hjelp av denne gjensidigheten vi gir hverandre og styrken i samholdet, som gjør at vi kan nå våre mål. Det er gjennom fellesskapet vi løser utfordringer og som bonus for det arbeidet som er nedlagt, kan vi ta del i gleden når ekvipasjene har nådd sine mål. Ønsker du å være en del av vår brukshundgruppe? Kan du lese mer om de enkelte øvelsene under fanen; “Hva er?” Her står det mer beskrevet hva brukslydighet, spor, felt og rundering er. Lykke til, og hjertelig velkommen skal du være til å delta i fellesskapet.