Rallylydighet

Rallylydighet2022-10-04T22:01:42+02:00

Sporten kommer fra USA, ble videreutviklet i Canada og i starten ble alle resultater sendt til CARO for godkjenning. Fra og med 1. januar 2005 ble Norsk Rally-lydighet (NRL) dannet og vi fikk norsk regelverk og norsk styre.

Rally-lydighet er en utfordrende og spennende sport som består av mange forskjellige øvelser. Banene består av 15-22 skilt med øvelser fra lydighet, agility og freestyle

Klassene det startes i er:

KLASSE 1 – hvor hunden føres i bånd

KLASSE 2, 3 og ELITE – hvor hunden er uten line og halsbånd og vanskeligheten stiger etter hvert som kortesjen avanserer i klassene.

Akkurat som i agility, er banene nye for hver gang, slik at fører aldri vet hvilke kombinasjoner som kommer og derfor må ha trent inn alle øvelsene på forhånd, men eier har mulighet til å gå igjennom banen i 10 minutter før konkurransen uten hund

Man konkurrerer innenfor en makstid bestemt av dommer (normalt 3-4 min. i laveste klasse). Overskridelse fører til diskvalifikasjon. Dommer gir klarsignal når ekvipasjen kan starte. Tiden går fra passering av start til passering av mål. Vinner av konkurransen er ekvipasjen med beste poengsum. Ved poenglikhet vinner ekvipasjen med beste tid.

I rally-lydighet starter alle med 200 poeng og blir trukket for “feil” som stramt bånd, skjeve sitter, uriktig utført øvelse, eller at fører rett og slett går seg bort i banen.

Hovedfokuset til rallylydighet ligger på glede, samspill og gode holdninger. Eier har derfor lov til å rose og oppmuntre hunden så mye han eller hun vil under konkurransen. Sporten passer derfor veldig godt for alle hunder.


Mer informasjon om sporten finner du på:  www.rally-lydighet.com her kan man også finne regelverk, skilter, banetegninger ol.

Utforsk sporten som fremmer

SAMSPILL – GLEDE – HOLDNINGER